Hunde

 

Jeg har 2 Islandske Fårehunde - 1 tæve og en kastreret han. De er halvsøskende - har samme mor. Freja er f. 27/10-98 og Thor er f. 27/9-00.
Den islandske fårehund er altid glad og venlig og fungerer godt sammen med andre dyr. Mine to deler fx. gerne seng med katten. Det er en meget aktiv hund og derfor ikke noget for den stillesiddende type. Den største ulempe ved racen er støjniveauet - de ELSKER at gø! Racen er opdrættet til at jage rovfugle væk fra lammene i fåreflokken, og det ved de fleste af dem godt! - så alt lige fra gråspurve til flyvemaskiner får den helt store omgang (uanset om man har lam eller ej!) De giver også gerne udtryk for glæde ved højlydt gøen.  Den Islandske Fårehund er - ligesom de fleste hyrdehunderacer - meget tæt knyttet til sin ejer og vil gerne være med til det hele. Derfor er den også meget lærenem og deltager gerne i både lydighedstræning og agility.

Thor har netop været til sin første 
- næsten rigtige - konkurrence i
lydighed(okt. 2003). Den årlige hjemmekonkurrence, denne gang i D-programmet gav en flot 2. plads ud af ti deltagende hunde.Freja & Isa


Freja, Thor & Bonnie. Fra venstre ses Freja, Bonnie (mor til de to andre) og Thor


Freja, Thor & Isa hygger sig i  sofaen


Hjælp - et marsvin! Oven i købet en satin! Jeg må hellere underkaste mig med det samme!


Thor & Isa

22/5-08: hundene er MEGET interesserede i det nye føl. Er det mon en hund, eller...?